Anaokulumuzda Bir Gün
  • Gün 08.30’dan itibaren çocukların anne-babaları ile veya servislerle okula gelmeleriyle başlar.
  • Her sabah tüm anaokulumuz öğretmen ve öğrencilerle birlikte “Güne Merhaba” dansı ile güne başlarlar.
  • Mutfak Akademi’ nin nefis açık büfe  kahvaltısı 09.30-10.00 arasında, öğle yemekleri 12.00-13.00 arasında ve ikindi kahvaltısı 15:00-15.30 saatleri arasında yemekhanede yenir.
  • Kahvaltıdan sonra, “takvim, hava durumu, bugün kendimi nasıl hissediyorum? ben geldim, günlük sorumluluklarım” etkinliklerini rutin olarak tüm gruplar gerçekleştirir.
  • Okul Öncesi dönemde dil yeteneği çok hızlı bir şekilde gelişir ve yeni kavramlar öğrenilir. Bahçeşehir Koleji Anaokullarında Hazırlık Sınıflarında “Half Day English” program ile yarım gün Türkçe, yarım gün İngilizce eğitim yapılır. Türkçe ve İngilizce Dil Etkinlikleri, temalarla ilgili sohbet anaokulunun vazgeçilmez etkinliklerinden biridir. Her gün sınıflarımızdaki “Kelime Ağacı” na yeni öğrendiğimiz kelimeleri resimleriyle ekleriz.
  • Sanat Etkinliklerinde, çocukların küçük kas becerileri, estetik ve duyu gelişimi ile yaratıcılıklarının gelişmesini sağlayacak çalışmalar yapılır. Temalarımıza ve proje konularına uygun olarak sanat etkinlikleri gerçekleştirilir.
  • Bilimsel aktiviteler günlük programın her alanında yer alır. Gems üniteleri ile çocuklarda merak duygusu uyandırmak, araştırma ve sorgulama alışkanlığı kazandırmak, deney ve gözlemler yapmak bilimsel aktivitelerin hedefleridir.
  • Her gün öğle yemeğinden sonra tüm okul yarım saatlik “Dinlenme Etkinliği” yapar. Bu sürede hafif müzik eşliğinde öğretmenler öğrencilerine hikaye okur ve sakin drama çalışmaları yaparlar. Erken Çocukluk gruplarında çocukların ihtiyaçlarına göre bu süre uzatılabilir.
  • Okuma- Yazmaya Hazırlık Çalışmaları, hazırlık gruplarında her gün bir ders olarak ilkokul sınıf öğretmenleri tarafından gerçekleştirilir. Erken Çocukluk sınıflarında anaokulu öğretmenleri ile çizgi çalışmaları ve kavram çalışmaları ile ilkokula hazırlık süreci yürütülür.
  • Günlük program içinde çocuklar, bilgisayar ve tabletlerde öğrenilen kavramlarla ilgili oyunlar oynar ve yeni kavramları uygulamalı olarak pekiştirmiş olurlar.
  • Koşmak, kaymak, tırmanmak, kum havuzunda oynamak, top oyunları, eğitsel oyunlar, çocukların vücutlarını kontrol etmeyi, büyük kas becerilerini geliştirmeyi ve kendine güvenmeyi öğrenmelerinin en iyi yollarıdır. Bu nedenle her gün düzenli olarak bahçe etkinliği programımızda yer alır.
  • Matematik çalışmalarımızda, “Math Their Way” çocukların gözüyle aşamalı matematik programı uygulanmaktadır. Eğitim programımızda bu metotla erken yaşta matematiksel kavramlarla öğrencilerimizi tanıştırıyoruz. Serbest keşfetme, örüntü, gruplama ve sınıflandırma, sayma, mukayese etme, grafik oluşturma basit toplama, çıkarma işlemlerini aşamalı olarak gerçekleştirirler. Matematik ve kavram çalışmaları, kitap çalışmaları ile desteklenmektedir.
  • Anaokulu’nda “Okul Biterken” günlük değerlendirme etkinliği ile gün 16.30’da sona erer.

İhtiyaç duyan velilerimiz çocuklarını, nöbetçi öğretmen eşliğinde saat 17.30’a kadar (ulaşım velilerimize ait olmak koşuluyla) okulda bırakabilirler.

gri{creative}agency